Älgjakt Vike, 10 - 12 Oktober 2009

 

2009-10-10

Ja eftersom vi skulle försöka hinna med lite älgjakt i Vårgårda också så nöjde vi oss med 3 jaktdagar i Norrland i år.

Vid första såten på Lördagsmorgonen visade hundarna oss snabbt att det var gott om älg på området. Min Nicke som ensam blev släppt på premiärmorgonen tog älg efter bara 5 minuter men efter ett kort ståndskall gick det över till gångstånd och dessvärre ur marken. På eftermiddagen tog Olles Jämthund Frej upp älg, men det skenade tyvärr ur vårat område ganska snabbt.

 

2009-10-11

Vi startade Söndagen på samma sätt som Lördagen, jag släppte Nicke som ensam hund medans Olles Jämtar fick vila. Och Nicke i högform väntade inte speciellt länge innan han körde igång. Ca 20 min sök och sedan var det ståndskall. Ett stånd som skiftade mellan fast och gångstånd fram tills dess att tjuren skulle över landsvägen och där satt Göran...

Och inte gjorde varken Göran eller hans bössa något misstag...;-)

 

Och Nicke är givetvis både nöjd och stolt...

 

Efter att arbetet var slutfört så skulle eftermiddagen jagas av och jämten Fraser hade inte vart lös länge innan det small. Det var Erik som fick ut två "stänkdjur" på hygget där han satt och pinnoxen fick åka fyrhjuling ur skogen den gången.

Nu ser ju faktiskt denna älgen glad ut att få åka fyrhjuling, men antagligen ljuger denna bilden något...

 

2009-10-12

Måndagen skulle bli våran sista jaktdag i Norrland för i år. Men tyvärr kommer vi inte att minnas den som någon av den bästa vi vart med om här uppe. Blötsnö, älgar som stod och tryckte, inga hundskall, kort och gott en tråkig dag. Nicke hade älgkontakt på morgonen men det var för mig det enda plustecknet denna dagen, och att Alex var med mig på passet så jag hade något som livade upp mig medans Jocke gick i skogen med Nicke. Och när Alex höll sig vaken vill säga ;.)

 

Ja, denna bilden säger en hel del angående blötan, kylan och humöret sista jaktdagen.

 

Sammantagen en bra jaktresa, två oxar i backen medans vi var där, två kalvar sköts det på våran hemresedag. Som bilderna ovan visar finns det gott om fejningar så i September 2010 sitter vi antagligen där uppe och hoppas igen...

( Det stora utropstecknet denna resan måste jag faktiskt ge till Nicke, fyra släpp, älgkontakt varje gång och en oxe i backen...skoj !....;-) 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)