Jakt älg och rådjur Söndag 25 Oktober

 

Precis när mörkret började släppa tidigt på Söndagsmorgonen satt redan jag, Benke, Farsan och Jansson på pass och väntade på att Joakim skulle släppa Gibbe. Eftersom vi valde att släppa taxarna var ju självklart syftet att inte bara skjuta älg, utan även bock och kid var aktuella byten om dom hade hund bakom sig. I vanlig ordning så lät inte Gibbe oss behöva speciellt länge innan ”musiken” var igång. Ett sök på max 5 min följdes upp med ett härligt buktande drev i ca 1 timma. Då var hunden ur såten och vi valde att bryta.

 

Dagens andra släpp gjorde vi på Ingvars marker. Bengt började med att släppa Mille och efter bara 5-10 minuters drev kom djuren ut vid mig. Get och kid kom hoppande över hygget och på ca 50 meters håll valde dom att stanna upp och lyssna efter hunden. Detta innebar att jag sköt dagens första villebråd.

                                                                           

Lite synd kan tyckas här bara att geten valde att vinkla av från skottplatsen så Mille fick aldrig kom fram till det skjutna djuret för att få sin belöning. Utan han fick istället fortsätta att trumma på efter geten och gjorde detta riktigt bra i över timman. Medan Mille körde på med detta i ena sidan på marken släppte Jocke Gibbe i den andra och det resulterade även det i ett långt och bra drev, dock utan skottchanser.

 

 

 

Sista såten var Bengt hundförare igen fast denna gång ensam med Mille och nu skulle han få sin belöning. Drevet var igång i stort sett samma minut som han släpptes och efter bara 5 min kom han med ett ensamt kid i mitt pass. Och denna gången fick han som sagt komma fram till djuret och få sin belöning.

Två kid och fyra bra drev blev alltså dagens facit och det får man allt säga var ett bra resultat med tanke på det blöta väder som vi fick utstå. Dessvärre kom aldrig hälge i passet, men hösten är lång….- än så länge…

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)