Älg / rådjur Åsaka 9 November

 

Den stora anledningen till att vi tog ledigt från våra arbeten och gick ut i skogen just denna Måndag var att våran härliga kamrat Jan-Axel hade ledigt från hockeyn i Tyskland. Vi skulle kombinera jakt med Älg och rådjur eftersom vi fortfarande hade en kalv kvar på våran licens.

Men jag, Bengt och Alex var sugna på jakt redan på Söndagen så vi åkte upp lite tidigare än dom andra och gjorde ett litet släpp med Mille dagen innan jakten. Mest för att kolla igenom markerna lite. Men lyckat blev det,  efter bara 20 min meddelade Benke att det var älg i skogen på väg mot oss och plötsligt kom både ko med dubbelkalv, tjur och kviga smygandes i vårat pass. Nu var det ju bara en kalv kvar att skjuta på licensen så dom andra fick vara, men kalven blev kvar på platsen.

( Tredje gången Alex är med mig i skogen i år, första gången sköt vi inget, andra gången två fina bockar och nu en älg.Kanske lite flyt, men jäklar vad han verkar gilla det där...;-)

 

Efter att älgen var skjuten unnade Bengt och jag oss några pilsner samtidigt som vi tände grillen och förberedde middagen för Joakim, Ronnie, Alavaara, Norrman och Maria & Albin som kom upp för att ta med sig Alex hem för kvällen.

Och efter middagen var det dags att ta med ficklamporna ut i skogen för att börja släpa älg.

 

Måndag morgonen var tyvärr ganska seg innan jakten kom igång riktigt. Mille gick ner sig i en bäck och kom inte upp och Gibbe och Joakim gick igenom en hel såt utan att egentligen få upp någonting. Inte vad vi är vana vid. Däremot var dagens andra såt bättre, Gibbe tog djur ganska snabbt och förde runt på vårat område ganska länge innan det gick ut och försvann. Även Tindra var lös här och gjorde även hon ett fint drev här. Bengt gjorde inget misstag när det kom ett ensamt smaldjur i passet, dessvärre var det inte drevdjuret vilket både Bengt och vi andra först trodde.

 

 

Efter denna såten och lite lunch följde vi med Ingvar till ett intressant område för att jaga älg. Ingvar gick och spårade med Flinga men älgarna hade nog dessvärre gått ur såten innan vi kom på pass.

 

Sista såten för dagen beslutade vi oss för att testa tre hundar samtidigt, Tindra, Mille och Gibbe skulle släppas in i marken från tre olika håll. En lösning som ofta resulterar i att hundarna börjar köra på samma djur eller börjar fajtas med varandra. Men denna gången var det grymt lyckat. Alla tre tog upp nästan samtidigt och körde sen i ca en timma på var sitt håll och på olika djur. Totalt såg vi 6-7 djur som rörde sig i skogen. Men till en början var det lite fel djur och vi hade inga riktigt bra lägen. Men nästan det sista som hände på dagen var att turen som av en händelse kom till mig. Tindra rev i efter en bock och ett smaldjur, Peter fick inget bra läge, men såg djuren som med Tindra efter sig kom ut till mig på 50m. Och jag avslutade jakten med att skjuta dagens andra rådjur.

 

 

 

 

 

Hyfsad jakt, men framför allt mycket trevligt sällskap, fantastisk mat och dryck och en jäkla go brasa !

Tack ska ni ha !

 

/ Jaktledaren

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)