Valdemarsvik 2009

På Torsdag ( 26 November ) åker Jag, Bengt, Ulf och Joakim till Valdemarsvik igen för att jaga rådjur, och eventuellt även hjort, gris och älg. Blir det bara hälften så bra och trevligt som förra året kommer det att bli en kanonhelg.

Vi kommer att jaga hela Fredagen och Lördagen samt en stund på morgon/förmiddag på Söndagen innan vi startar resan hemåt igen. Givetvis ska jag försöka uppdatera sidan om vad som händer under resan.

 

2009-11-30

Eftersom vi inte hade någon mottagning med vårat mobila bredband, var det tyvärr omöjligt för mig att uppdatera sidan under helgen, men här kommer en kort beskrivning om vad vi gjort istället.

Fredagens jakt började trögt, dreven gick snabbt ur såten och det blev liksom ingen riktig ordning. Mille körde dock en stund på en räv som gick ut på Micke och då var det pang. Men frånsett den där räven hände det inte speciellt mycket på första såten. 

I andra såten släppte vi Rizzo och Mille. Mille tog nästan omgående upp en hare som han kom ut med till mig, men jag släppte haren och tog Mille och började om igen. Men det där harspåret förstörde nog en del för våran jakt för MIlle kom gång på gång på det där spåret. Rizzo däremot tog rådjur och körde på i ett mycket fint drev. Get och kid kom ut på Micke och han valde att skjuta kidden och släppa geten vidare. Dessvärre insåg vi då att detta inte var drevdjuren utan Rizzo fortsatte ur såten med andra djur.

Det var alltså jaktledaren själv som planerade jakten så just han fick bli den enda skytten denna dag, slumpen är bra märklig ibland...;-)

 

Sista såten för dagen så provade vi Ulfs Kopovtik Razzla. Men det var inga grisar inne så det blev resultatlöst.

Efter jakten blev vi inbjudna till Micke och  Pernillas fantastiska hus med mycket god mat och dryck, Världsklass i år igen !

 

Lördagens jakt var tyvärr lite som Fredagen, fina drev men det ville gärna går ur markerna och försvinna iväg. Fortfarande hade vi inga spår efter varken älg eller gris som i alla fall var det som jag hoppades på mest. Vi lunch släpptes Gibbe och Razzla och efter en trevande inledning tåg det fart på rådjuren och det studsade djur runt i såten men inget kom i bra läge. Mickes grabb Oliver stod på ett fint ställe och räknade ihop till 7 eller 8 djur som passerade honom utan att komma i skott.

Tyvärr var det oflyt på Olivers pass.

 

Men det skulle till sist lyckas också innan dagen var slut. Bengt fick två smaldjur i sitt pass och han avslutade dagen med en dublé. Det kändes verkligen som att det var på tiden. För så fantastiska marker med mycket vilt och bra hundar så kändes det mycket märkligt att det inte small tidigare på dagen.

Dagena enda skytt, och som sagt dessutom en dublé.

 

Efter en Afterhunt-pilsner vid en liten brasa utanför stugan tog vi sedan tag i middagen. Potatissallad och oxfilé nersköljt med ett dyrt och starkt vin satt som en smäck på oss alla. Av bilden nedan att döma kanske vi ser lite "hängiga" ut efter maten. Men fan va gott det var och vi åt bra mycket. Evetnuellt gjorde väl kanske vinet sitt också på trötthetssinnet...

 

 

Söndagens jakt börjar på exakt det viset som jag och säkert många med mig vill att den ska börja. Först och främst när man precis kommit fram till passet så känner man att, fan vilket gott pass. Vädret kändes kanon och så hör man på radion, alla på pass, vi kör igång...och förresten vi har skjutbar älg i såten... Det ger som sagt i alla fall mig gåshud. Och det blir ju inte tråkigare av att både Mille och Gibbe direkt drar igång med var sitt sjungande drev mitt i såten. Då har vi jägare det som bäst. Sen att älgarna kom ut på just mitt pass är ju givetvis som så ofta bara en ren tillfällighet men visst var det roligt att få skjuta en kalv på drev för en tax...!?! ( Jag trodde inte det var sant när drevet närmade sig och det verkligen visade sig att det var ko med dubbelkalv han hade framför sig ) Och efter skottet kom han fram till kalven och kollade läget lite innan han tillsammans med Mille fortsatte drevet efter dom andra älgarna. Intressant för framtiden...:-)

Efter detta gjorde vi bara ett släpp till innan det var dags för att packa sig hemåt. Ulf släppte Rizzo som hade ett bra buktande drev, men det ville sig inte den gången heller utan älgen var det som blev på Söndagen.

 

Så sammantaget 1 älg, 1 räv och tre rå i backen. Givetvis godkänt, men som sagt det kändes som att det kunde blivit mycket, mycket mer. Givetvis hade det ju vart roligt om Ulf och Jocke också fått något villebråd i backen på resan, men sådan är ju jakten, ibland lyckas med och ibland går flytet emot en...

 

Men dom ser ju faktiskt inte så ledsna ut för det....

 

Så än en gång Micke, och alla andra som är inblandande i att vi får komma och jaga med er på detta viset... TACK !

 

/ Bästa Jägarhälsningar

Lasse, Joakim, Bengt och Ulf.

 

 

 
Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)