Småviltsjakt 31 Januari 2010

 

Det som skulle vara en tvådagars rådjursjakt sista lovliga jakthelgen blev istället en svinkall jakt-Söndag med en morgontemperatur på -25 grader. Normala människor ställer givetvis in planeringen i ett sånt läge. Men vi sex grabbar valde bort den varma sängen mot att vid åttatiden på morgonen ta på oss alla kläder som fanns tillgängliga för att härda ut ett par timmar i kylan. Rådjursjakten lade vi åt sidan och inriktade oss nu istället på en liten tryck/drevjakt efter räv och hare.

Vid morgonuppställningen för ett litet kort fanns det inte så mycket entusiasm som bilden visar. Snarare ett jävla gnäll om kylan.

 

Och han som gnällde mest ska vi inte hänga ut, men han äger och körde denna bilen när jag tog bilden på dagens temperatur...;-)

 

Men fast det var så kallt att man knappt kunde hänga ut domkraften när man skulle pissa var det ju otroligt vackert ute. Verkligen!

 

Och visst, redan efter första såten var allt som vanligt igen, turen kom av en slump till mig och jag sköt dagens första hare.

 

Men sen hände något jag inte är van vid. Jag måste ha gett mig själv jordens bakpass och istället står Petter rätt och lyckas med en dublé och går i och med det upp som dagens skytteligaledare. Och efter detta var det bara en såt kvar och då skulle jag vara drevkarl... Nu är det ju självklart ingen tävling detta men.....

 

...Fan va skönt det var när passlinjen inte kunde smyga som dom borde när dom skulle ut på pass utan istället tryckte denna räven mot mig som plötsligt kom smygandes närmare och närmare min hagelpipa och hela tiden hade span bakåt mot passlinjen... Och Pang! 

Som sagt det är ingen tävling när man är ute i skogen men... äh, jag försöker inte förklara, dom som tycker som jag förstår mig.

 

Hur som helst, som vanligt vill jag ge alla som var med ett jättetack för en vacker men kall vinterdag.

/Jaktledaren, webmastern, idolen, ikonen, sexsymbolen mm, mm.

 

( Och Petter, nu var det ju kanske ingen tävling, men alla jag har frågat tycker att en hare och en räv slår högre en två harar så om vi måste utse en vinnare så... Äh vi kan ta den diskussionen medans vi dricker värmande drycker på arbetsdagarna nu till helgen )

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)