Vårjakt på råbock, Elvesta Gård, Uppsala 2010.

 

 

Efter att vi anlänt till stugan avnjöt vi lite carpaccio på oxfilé som vi sköljde ner med var sitt glas onödigt dyrt vin. Men jäklar var gott det var. Sen lade vi oss på sängen ett par timmar innan det var dags för årets första bockpass... - Äntligen !

Och det skulle visa sig bli ett händelserikt pass. Jag hade inte suttit mer än någon halvtimma innan en bastbock kom ut och betade. Vi hade i år kommmit överrens om att dessa skulle skjutas eftersom vi alla tre har tomt i frysen och behövde påfyllning inför sommarens grillningar. Så Jag tryckte av och hade i och med det skjutit årets första bock. ( Och vunnit en vadslagning med Bengts kollega ).

 

Bara en kort stund efter att jag skjutit bocken kom på samma pass ko och kalv och hälsade på.

Och i stort sett precis efter att dom kommit över åkern så small det i ryggen på mig. Och tro det eller ej, alla ni som vet hur trögt det gått för Jocke på bockjakter. Men nu kom den stora bocken, den riktigt stora ut på hans pass. Och denna gången var det säkerheten själv som sköt och årets första för Joakim var skjuten...

Bengt hade inte samma flyt som oss utan blev utan bock på våran premiärkväll. Men visst kändes det som en riktigt lyckad vårkväll ändå...

 

 

Efter ett kallt, blött och blåsigt morgonpass som dessutom inte bjöd på någon spänning alls drog vi i oss våran sedvanliga "flötfrukost" innan det var dags för kudden ett par timmar igen.

Men hade vi vetat att även eftermiddagen och kvällen skulle bjuda på lika trist väder hade vi antagligen stannat i stugan runt det där bordet. För jaktsligt sett var det kasst, vi såg inget och kallt och blött var det.

Men på sista dagen och våran hemresedag kom finvädret. Joakim kände sig krasslig och låg kvar i sängen på morgonen medans jag och Bengt tog bilen till för oss ett nytt revir. Och fina pass med härlig morgonsol gjorde jakten riktigt fin. Och vi hade nog inte suttit mer än en halvtimma förrän det kom en liten "matbock" på Benkes pass och han slapp också åka hem tomhänt. Jag själv hade flera djur i rörelse på mitt pass därav en hyfsad bock, men omständigheterna gjorde tyvärr att bocken kom undan den gången.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det blev en riktigt bra jaktresa ändå. Men självklart gjorde ju Måndagens väder att betyget på årets resa sjunker lite, för lite trist och tråkigt är det allt när inte solen skiner.

Det som drar upp betyget är ju givetvis det att alla tre fick varsin bock även om jag och Bengt kanske tänkt oss att skjuta lite större än vad vi gjorde. Men det roligaste var ju självfallet att Jocke fick skjuta en bamsing !!

Stort grattis än en gång Jocke ! 

 

Och tack Bengt och Joakim för en trevligt resa...;-)

/ Jaktledaren, idolen, ikonen, förebilden, sexsymbolen mm, mm

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)