Bockpremiär 2010

 

Joakim och Alex studerar markerna 2 veckor innan bockjakten...

 

En hyfsad sextaggare som vi fotograferade vid passet Joakim skulle ha på premiärmorgonen. Bilden togs två veckor innan premiären.

 I drygt 1 timma hade råbocksjakten vart igång innan bocken fick bita i gräset. Joakim var i och med det först ut på denna jakten att skjuta.

Med det var fler som hade lyckan på första passet. Ulrika, en kompis från Dalarna som vi bjudit med på jakten, sköt sitt livs första bock bara en kort stund efter Jocke. Och farsan som var med intensivt och jagade hela förra året utan att få något läge, fick också chansen på bockjaktens första dag... Och tog den.

Så vid första frukosten hade vi 3 bockar i backen. En riktigt härlig start på bockjakten 2010.

Kvällen var tyvärr lite mera avslagen. Många rådjur observerades men ingen som fick läge på någon bock inledningsvis. Roligt och anmärkningsvärt var väl Jockes och Petters observationer. 2 älgkor med 2 kalvar var, och en ko med en kalv på samma gång med en radio på ca 500m. Riktigt roligt inför hösten;-)

Men det skulle smälla även på kvällspasset. Markus, en mycket trevlig kille från 08-land som vi bjudit med på jakten fick ett läge på en liten spets precis innan ljuset försvann och även han kunde skriva in sig som premiärskytt.

Dag två var det dags för farsan igen. Det räckte inte med att han skjutit en riktigt fin sexa morgonen innan. Nu tog han chansen som kom och sköt en bock som vi tror kan nå medalj-klass. Grattis !

Samma stund som han sköt den där bocken satt jag på samma pass som Jocke haft kvällen innan och även jag fick se älgfamiljerna gå sida vid sida.

Så jäkla skoj... För älgjakten är min grej. Jag är nog ingen bockjägare... Lagen om all jävlighet slog till mot mig gång på gång denna gången med. Jag hade samma oflyt som jag brukar ha och fick tomhänt bara konstatera att det enda jag fick ut av den här jakten var avundsjuka, bitterhet, olust och någon form av ångest. Tänk att jag aldrig får chansen...

Jag missunnar ingen en bock, men premiären, jakten, helheten och denna text hade vart ljusår trevligare och bättre om jag hade fått "donka på" en också.

Men hur som helst, innan dom där känslorna tog över mitt inre så hade jag jäkla roligt. Åt och drack fantastiskt gott (tre-rätters i vanlig ordning), umgicks med härliga människor och njöt av att jakten äntligen är igång igen.

Så jag avslutar som jag brukar...

- Tack alla ni som var med och gjorde denna premiärjakt så bra som den blev. För när allt kommer förbi var det en  jäkla lyckad jakt. 5 i backen och mängder med observationer.(tänk om ja hade fått skjuta med dessutom...:-(

 

Bästa Jägarhälsnignar

/Jaktledarn, idolen, ikonen, förebilden, sexsymbolen, mm, mm

 

Jaktens stolta skyttar med deras villebråd...

 

Våra härliga tjejer Maria och Ulrika som var med oss på denna premiären.

 

Här har Ulrika precis "passat" sin första bock.

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)