Småviltsjakt 21 November

Utan någon större planering och med kort varsel avsatte vi Söndagen för lite jakt. Mest för att hundarna skulle få motion men även för att få höstens första snöiga jaktdag och om möjligt, lära oss ännu mera om viltet vi har på markerna.

Och i vanlig ordning fick vi reda på att vi har gott om rådjur men vi fick också information om att älgen stod inne med kalv. Nu var vi inte intresserade varken av rådjuren eller kalven vid detta besöket, men det var ändå så klart både roligt och spännande för framtida jakter att få det bekräftat.

Två hundar skulle få köra idag. Peters tyskterrier Tindra och Jockes grabb, Gibbe. Självklart svårt att få två duktiga rådjurshundar att ignorera rådjuren och bara köra småvilt, men det gick faktiskt  hyfsat trots allt.

Tindra blev givetvis helt tokig när en grupp på 5 rådjur kom framför henne så hon hade med största förståelse fullt upp med dessa under den såten. Gibbe däremot visste från första stund vad det handlade om...-först levererar man, sen leker man...;-)

Så på första sökrundan tog han en har-palt och körde den i några minuter innan husse avslutade drevet med ett perfekt jaktskott med sin drilling... Bara en kort stund efter detta körde Gibbe igång igen. Denna gången kom han med mickel-räv ut på åkern där jag satt. Men något måste hänt med bössan, alternativt kikarsiktet... Jag hade perfekt framförhållning, räven sprang i jämn fart, avståndet dryga 100m, men bommen var ett faktum... Givetvis kommer jag att plocka isär bössan och kontrollera alla skruvförband samt skjuta in den innan nästa jakt, för en sån här sak får ju inte bara hända...

Räven då, hur gick det med den ??

Jo, Gibbe körde som en tok efter den i ca 20min innan husse stod rätt igen och offrade bollen i drillingens andra hagelpipa.

 Så sammanfattat, Jocke hade löjligt flyt som vanligt och oturen pissade mig i ansiktet ännu en gång...

Och nu har vi förutom alla rådjur även skjutit räv, hare och älg för Gibbe... En jävla fräck tax helt enkelt...

 (tilläggas bör även att Gibbe efter sina två villebråd även bjöd oss på ett ca timmes långt och fint rådjursdrev)

 

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)