5 September 2011

 

Trött och sliten efter första jaktdagen sitter jag med ett glas rött och njuter av att jakten är igång igen... och att första dagen är till ända. 

Riktigt tråkigt att Joakim inte kunde följa med upp i år. En utbildning satte stopp för jaktintresset denna gången. (Det är faktiskt riktigt tomt här uppe utan dig kompis) Men jag och Flingan får försöka klara oss ändå...

Hur som helst, ingen jättedramatik idag. En kalv i backen tidigt i morse och ett riktigt fint ståndskall av Frej på en liten oxe senare på dagen är egentligen det som är att rapportera idag.

Är för trött att ladda upp några bilder här ikväll, men räknar med att göra det i morgon. Förhoppnings har jag bilder då på mig själv poserandes med något nyskjutet djur....:-)

 

7 September

I Måndags kväll lovade jag att uppdatera sidan igår. Men webmastern var blöt och frusen som hund när han kom från skogen och efter en middagslur var det dags för en formidabel jaktmiddag... så uppdateringen kommer nu istället.

Jag gav även ett halvt löfte i måndags eller i alla fall ett stort hopp till att kunna lägga ut bilder på ett eget nyskjutet djur. Det infriade jag i alla fall. Tidigt i tisdags morse ställde jag in mig i ledet bland lyckliga älgskyttar 2011. Det var kanske inte den där kronan man hade hoppats (den här gången heller) men givetvis skoj att lyckas ändå.

Lika skoj tyckte inte det resterande jaktlaget att det var. Dom hade ganska klara och entydliga åsikter om mitt val av plats för att nedlägga tjuren. Dessutom stod regnet som spön i backen non stop medans vi arbetade...

Men som vi säger, när det är tufft blir dom tuffa ännu tuffare...;-)

Men efter en tre-rätters jaktmiddag av absolut bästa klass med bla orre på menyn, lite gott dricka till det samt avslutningsvis en varm badtunna kan jag lova att slitet i skogen tidigare på dagen redan var ett minne blott (blött:-)...

Vill även passa på att tacka Hasse och Inger för inbjudan till festen. Otroligt fint anordnat, - Tack !

 

Som sagt, man väljer sina ställen...

 

 

 

 

Och sen blev det "afterhunt"...

Måste tillägga att jag antagligen träffa på de skönaste trubadurer i mitt liv. Fullständigt, fantastisk, bländade skönsång av firma Öhlen/Modin...

(tilläggas bör för de jaktlag som vill köpa in deras tjänster under hösten...dom är tyvärr fullbokade fram till våren 2013)

 

Om du vill provlyssna denna fantastiska duo tillsammans med glada jaktkamrater klickar du på bilden nedan..

 

 

Mästerkocken / kamraten / svågern dvs Matte och jag avslutar kvällen....på ett hyfsat sätt...;-)

  

 

Fredag 9 september

Fredagens jakt resulterade i en skjuten kviga. Efter ett bra arbete av Flingan kunde även Kennet ställa in sig i ledet bland lyckliga älgskyttar 2011.

 

 

 

Fin vy från ett av markens pass...

 

 

Sammanfattningsvis en trevlig jaktvecka.

Ni som känner mig vet att jag frömmer, fantiserar och längtar sjukligt mycket efter att skjuta den där riktigt stora oxen. Den drömmer får leva vidare, närmare än bilden nedan kom jag aldrig. 

 

Såå avslutningsvis, TACK ALLA ni där upp i norr som gjorde det möjligt för mig och Flinga att jaga älg veckan som gick. Trots mer knott och mygg än vad jag visste fanns i hela världen samt ett sjukligt regnande har vi haft det riktigt, riktigt trevligt !

//Jaktledaren, webmastern, idolen, ikonen, förebilden, sexsymbolen, musmagneten, mm, mm & Flinga

 

 

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)