Rådjurpremiär 2011

 

Ja som sagt, det tog alldeles för lång tid den här gången också att få ut lite text/bilder från våran senaste jakt. Jag tar på mig ansvaret för den sena publiceringen till 100%.

Men... Det har definitivt blivit ett sämre och sämre engagemang hos er andra som är med och jagar och som tidigare var så flitiga med kameran. Så kort och gott, skärpning alla. Så jobbigt kan det inte vara att lägga ner kameran i packningen och dra erat strå till stacken med några bilder varje gång.

Hur som helst, Det är lördag morgon och vi har precis samlats i Fåglum, Sweden för att jaga rådjur...

Och som ni alla tydligt kan se på bilden nedan, är det en sån underbar känsla av glädje i kroppen när det äntligen är dags för premiär igen... Glädjeruset och skrattorgasmerna avlöser som synes varandra...

 

 

Dagens första såt bjöd oss på två fina drev. Peters tyskterrier Tindra körde ett kortare som vi inte vet vad det var för djur och Joakims Gibbe körde ett lite längre drev på get och enkelkid.

Nu hade vi kommit överens om att inte skjuta på vare sig enkelkid eller getter så vi fick nöja oss med att njuta av musiken från Gibbe och glädjas åt hans fina arbete.

Dessutom observerades 5 älgar i denna såten vilket givetvis var riktigt roligt inför måndagens premiär...

 

 

Sen var det dags för nya marker, nya hundar och nya förutsättningar. Vi skulle nu pröva Markos taxtik Mimmi samt Freddans och Freddans polares wachtlar. Mimmi hade ett fint drev på en hare men den kom tyvärr aldrig inom skotthåll.

Freddans tik Saga hade svårt att få något på benen, (frågar du Freddan själv fick han säkert en skitsåt att gå på) men hur som helst blev vi utan drev från deras håll.

Däremot hans polare jycke, som under dagen gick under namnet "nödraketen" körde på som tåget. Efter ett fint drev kom hon till Petter men en fin bock och ett smaldjur. Petter följde våran avskjutningsplan och släppte smaldjuret, men bocken blev efter ett mycket fint skott kvar på platsen... Grattis Petter !

 

Efter en snabb lunchmacka bytte vi till nästa mark igen, alltså dagens tredje släpp. Planen för dagen var att jaga av fyra helt olika såter, som tillsammans utgör en storlek på dryga 350 hektar. Det är några kilometer mellan varje såt så det är hela tiden nya djur och nya förutsättningar.

Nu skulle Tindra som vilat en stund få chansen igen och Freddan tillsammans med Saga skulle prova på nytt.

Tyvärr var det inte flyt för Freddan idag, Saga gjorde det bra och fick igång ett fint drev, men dessvärre på älg.

Tindra däremot fick fart på rådjuren och kom med 5 djur rakt i Joakims pass. Längesen man kunde skriva om att Joakim alltid står rätt, men det gjorde han verkligen nu. Tror aldrig jag skrivit att Joakim skjutit en dublé och tror faktiskt inte han gjort det heller, fram tills nu vill säga. Två fina jaktskott resulterade i ett bock-kid och en gaffelbock. Geten, smaldjuret och den sista kidden släppte han förbi sig till framtida jakter.

Mycket bra jobbat och grattis kompisen !!

Självklart hade jag både viljat ha med och unnat honom en fin jaktbild på detta, men som sagt kameramännen lös med sin frånvaro idag.

Ofta brukar jag kunna framhäva mig själv som i stort sett det bästa som finns (och det brukar inte vara svårt). Jag brukar ha flyt, stå rätt och komma till skott. Stod rätt och kom till skott gjorde jag denna gången med, men den här gången gick det inget bra. 

Något gick snett när jag skulle långhålls-skjuta mickel räv. Jag såg att han teckna och var säker på att han låg där, men av alla teorier att döma har räven svårt medtagen av skottet gått i gryt. Eftersom jag var övertygad om att räven var död så fick Peter ingen signal om att koppla Tindra. Detta resulterade i att Tindra gick efter räven i grytet och var borta...länge...länge...

När hon väl kom tillbaka var hon allt annat än vacker i ansiktet efter fighten med räven och tyvärr slutade det med flera dygn på djursjukhus. Framtiden med Tindras hälsa är fortfarande lite oviss.

Självklart är detta sånt som kan hända och jag känner inte att jag kunnat göra något anorlunda. Men Peter, jag är mycket ledsen över det som hände och vet att hela laget är det. Vi hoppas nu innerligt att Tindra blir fullt återställd och snart är ute på drev igen !

Såg inte så illa ut här som det egentligen var... :-(

 

Det blev i alla fall ingen mer jakt.

Efter att Marko som var förätts-ansvarig dukat fram en sjukt fin tapas-bricka var det dags för lite gott bubbel och god mat framför brasan.

(kanske låter väl nonchalant att sätta sig att dricka skumpa när Tindra var så tilltygad som hon var, men detta var som sagt inget vi visste i det läget)

 

Efter tapas-brickan bjöd Bosse och Peter oss på grillat kött med potatisgratäng. Till detta tvingade vi i oss lite Amarone innan vi blev serverade äpplekaka/vaniljsås och kaffe m avec...:-)

 

Ni som ofta läser här vet att jag i stort sett alltid framhäver mig själv och avslutar texten på samma sett varje gång. Jag skiter i att framhäva mig själv den här gången, men avslutar som jag brukar...

Tack skall ni ha, alla ni som var med och gjorde även denna jakten riktigt lyckad !

Jägarhälsningar

//webmaster, jaktledarn, idolen, ikonen, förebilden, sexsymbolen, musmagneten, mm, mm