Älg / rådjursjakt 26 nov 2011

En minst sagt underlig jakt...

Jocke ringde mig förra fredagen och frågade om jag var sugen på en liten lördagsjakt. Han ville ge träning till Gibbe och släppa han på rådjur (sa han till mig). När jag svarade att jag hade feber och låg nerbäddad lät han först väldigt förvånad "jasså fortfarande...vad synd" svarade han. För att i nästa mening ställa frågan, "kan jag inte ta med din fru då...?"  Och hon var helt obokad och hade redan packat en stor väska med jaktprylar...världen är bra jäkla märklig ibland :-)

Hur som helst Jocke, Gibbe och Maria packade sina prylar och drog till skogs.

Vid första telefonkontakten jag hade med honom fick jag beskedet "fint buktande drev på två djur, både Maria och Freddan har haft dom i pass..."

"Freddan ??" frågade jag. Då kom det ett darrigt svar i stil med... "ja, alltså han ringde... ville så gärna jaga... ville gärna lufta sin wachtel..."

Då gick det upp för mig... Han kanske trots allt inte var ute helt och hållet efter Maria. Nej, jag känner Jocke och hör hans röst i huvudet när jag tänker på det och skriver detta. " Nerbäddad i feber, nu jävlar skall jag komma ikapp den jäveln i villebråds-statistiken 2011...Freddan får bli med med wachteln..."

Andra telefonkontakten jag hade med honom var ett mms innehållande bilden nedan med texten:

" Bra jobb av Saga på ko och kalv, nu har jag fan allt knappat in lite på dig i alla fall..."

 

 

Två timmar senare kom trion hem, hängde upp älgen i taket på altanen drack pilsner, skrattade, kramades och pälsade av den medans jag stod med förkläde i köket och lagade mat.

Jag är inte bitter, jätteroligt...verkligen... att dom umgås så bra tillsammans, mina polare och min fru. Och ännu roligare...verkligen... att Joakim fick skjuta en älg...jättekul.

 

Och här gör våran underbara vän "Kung-Lars" en brandkårsutryckning med grållen för att få fram hälge.

 

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)