Bockjaktpremiär 16 augusti 2012

Årets bockjaktspremiär är över. Och i sedvanlig ordning har alla som var med bidragit till att jag kan skriva som jag brukar... - Fullständig världsklass !!!

Men vi tar det från början. Klockan är 18 på onsdagskvällen den 15 augusti, alltså dan före dan. Och jaktledaren hälsar alla välkomna till årets premiär och till jaktkamraternas underbart, fantastiskt fina jaktgård. Givetvis måste en sån kväll och en sån tillställning firas in med lite svalkande bubbel...:-)

 

 

 

Och efter att vi skålat och haft våran inflyttnings-cermoni fortsatte sen sederna. Bosse kom precis som vanlig lite, lite sent...Ja ca 2 timmar... Och from i år har vi skapat en ny rutin för folk som gör bort sig, nämligen att behöva dricka hela dagen ur en alldeles speciell mugg. Och Bosses sena ankomst gjorde att "skämmas-muggen" kunde invigas direkt...:-)

 

 

 

Och sederna fortsätte,Jocke lagar mat medan alla andra bara njuter av att det äntligen är "dags" igen :-)

 

 

 

Och sen så...ja, sederna skall vi hålla på och efter några glas var det dags att jämföra tatueringar igen...:-)

(och förhoppningsvis kommer på sikt alla jaktkamrater ha denna vackra logga på sin överarm)

 

 

 

Och efter myset i trädgården var det dags att gå in i finrummet för att avnjuta grillad älgfile och rådjurs sadel. Givetvis skulle detta sköljas ner med lite Valpoliciella...(i sedvanlig ordning;) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och efter denna fantastiska tillställning var det dags för sängen. Men givetvis var jag och Joakim tvungna att dra alla våra hemskt roliga historier för vår nya rumskamrat Mikael innan John blund kom och tog oss. Och som vanligt är det kvalité av yttersta världsklass på humorn....:-)

 

 

Och efter några timmars sömn var det äntligen dags för jakt.

Djupsås-laget åkte till sitt. Farsan var kvar i närheten av stugan. Jag åkte in till Nossebro med Jansson och Joakim, Stojan och Peter valde Fåglum.

Vi var med andra ord utposterade på ett område på nästan två mils radie och totalt hade vi 6 olika områden (oberoende av varandra) att tillgå. Enastående bra förutsättningar måste man säga !!

Och det skulle visa sig finnas bock också. Efter en försiktigt ansmygning mot mitt torn upptäckte jag en grupp med rådjur. Och när jag sakta, sakta kommit lite närmare kunde jag konstatera att där var en fin bock i gruppen. Och Tikkan gjorde inget misstag så resultatet blev dagens första bock i backen.

Jag hann knappt skicka iväg ett meddelande om jaktframgången förrän det brummade till i min telefon. Det var Joakim som rapporterade att det även på hans pass funnits en fin bock som nu tillhörde bockhimlen...

Efter att passat bocken tog jag bilen och valde jag ett nytt revir drygt 1 mil bort. Och barfota med mask för ansiktet lyckades även denna ansmygning mot passet precis så fint som den första ;) 

Även här hade bocken (med en get i följe) redan kommit ut på klövervallen och börjat inta sin frukost. Och precis som tidigare på morgonen  fungerade Tikkan precis som den skulle...

 

Givetvis var det maxflyt med 3 fina bockar redan första morgonen och det var glada och inspirerade jägare som samlades för en after-hunt pilsner vid stugan på torsdagsmorgonen.

 

 

Efter att sovit hela dagen var det sen dags för Stojan och Peter att servera middag innan kvällspasset. Och givetvis valde Stojan "balkan-linjen" på sin middag och vi fick avnjuta fantastiska korvar, Tsatsiki, Ajvar och andra härliga läckerheter på denna middag i fullständigt underbart sensommar väder...

Och Jansson som var dryckesansvarig under jakten hade verkligen prickat rätt då han köpt in folköl från Tjeckien, dvs underbart svalkande Staropramen...härlig känsla Mikael...:-)

 

 

Kvällspasset sen var händelserikt som bara den. Vi observerade mängder med rådjur, verkligen mängder. Men det var även vildsvin och älg framme och visade upp sig. Känns väldigt spännande inför kommande jakter.

Bosse som flyttat sig några hundra meter från sitt morgonpass borta på Djupsås satt nu helt rätt för att få skjuta bock. Vid en växel kom bocken smygandes när det börjat skymma och Bosse fick räkna in sig bland stolta bockskyttar 2012. Grattis Bosse !!

 

Fredagen morgonpass som också skulle vara vårat sista denna premiär var lika händelserik som tidigare pass. Petter som vägrat släppa sitt torn på Djupsåsmarken fick äntligen utdelning. Efter att tidigare snällt bara fått sitta och räkna hondjur och kiddar i mängder kom nu äntligen bocken. Det blev tyvärr lite nervöst för den gode Petter denna gången då bocken lämnade skottplatsen efter smällen. Men när vi väntat ut tiden gick vi in med Freddans duktiga wachteltik Saga och hon gjorde snabbt att Petter kunde andas ut. För visst låg bocken där i tätningen bara 70 m från skottplatsen.

Grattis till din första Djupsås-bock Petter !!! 

 

 

Och jaktledarn, webmastern, idolen, ikonen, förebilden, musmagneten, mm mm.... hur gick det för honom denna fredagsmorgon egentligen då...

Jo, faktiskt...Tikkan talade igen och som så många gånger förr gjorde den heller inte nu något misstag. Min tredje fina premiärbock 2012 var nu skjuten...

Riktigt, riktigt roligt att jag själv äntligen fick chansen om ni frågar mig...:-)

 

Efter detta morgonpass var det dags för jaktens sista frukost. Och man kände verkligen i hela trädgården att det nu var riktigt trötta, slitna fast nöjda jägare som satt där i morgonsolen och njöt, lite skönt att åka hem och sova i sin egna säng skulle det allt bli...:-)

 

 

Och kvällen då...ja, vad hände på kvällen egentligen...??

Då när alla skulle hem till familjen och softa av med ett glass rött och lägga sig tidigt, skulle Lars Lundin "bara lite snabbt" spela av höstens första seriematch för sitt Önnered. Något som jag lite, lite nu i efterhand kanske ångrar när jag sitter och skriver med en lättare hjärnskakning och sex stygn i pannan...Men så är det när man är stenhård. "Skall man gå in, skall man göra det rejält...")

 

 

Hur som helst.

Jag har skrivit väldigt mycket om seder denna gången. Antagligen beror det på att vi är ett fantastiskt gäng där kompiskänslan knappt går att ta på. Där vi alla alltid gör allt för att vi tillsammans skall få det sådär grymt härligt tillsammans...Då skapas seder och traditioner.

Så i sedvanlig ordning avslutar jag denna text som så jäkla många gånger förr...

- Tack alla ni som var med och gjorde så att även denna jakten blev så fantastiskt bra som den blev !!!

 

Bästa hälsningar

// Jaktledarn, webmastern, idolen, ikonen,förebilden, sexsymbolen, mm mm. dvs jag, Lars Lundin 

 

 

 

 
Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)