Älgjakt september 2012

 

Söndag 2 september.

Äntligen är vi på plats i Liden igen och har startat uppladdningen inför älgjaktpremiären 2012. I fredags eftermiddag packade jag och Alex in Nicke och Flingan i bilen tillsammans med mängder av packning och bössorna. Att det var mängder med bagage och två bössor istället för en berodde på att Joakim kom förbi och lämnade sin packning till oss. Ett kräftkalas på lördagskvällen gjorde att han köpte en tågbiljett och kommer upp idag (söndag) istället...

Men åter till fredagen. När vi packet bilen full var det gasen i botten till Stockholm. Väldigt skönt att dela upp resan och oerhört skönt att komma till ett dukat bord hemma hos Johan och Therese. Lite mat, några glas vin och några timmars sömn så gick resten av resan som en dans på lördagen.

Väl framme i Liden mottogs vi minst sagt med öppna armar. Det första vi såg var marknaden som byn hade dragit ihop. Tält och fest överallt. Man hade dessutom hyrt in ettt live-band till wärdshuset, startat grillarna (vildsvin på menyn), Och Anna och Matte hade dragit ihop en ölprovning med tilltugg...

Ja svårt att beskriva känslan, men som ni förstår känner man sig oerhört välkommen när dom ordnar till en sån fantastisk fest i byn bara för oss. "Nu har han äntligen kommit, göteborgarn" hörde man folk jubla till varandra i ett obeskrivlig glädjerus. Det klappades händer och kramades, ja tror faktiskt till och med att det fanns ett och annat blött öga på storgatan i Liden...

- jaktledarn, idolen, ikonen, förebilden, sexsymbolen, musmagneten, mm mm hade äntligen kommit till byn igen.

Idag söndag är det dags för fotbollsfest. Blåvitt kommer till stan och möter Norrlands stolthet inom fotbollen, GIF Sundsvall. Så om någon timma åker vi till stan, laddar upp med några bira och lite flottig mat samt väntar in Jocke som kommer med tåget tillsammans med resten av "Ultras" och "Wisemen" :-)

Sen avnjuter vi 90 minuters uppvisning från Änglarnas sida och en rejäl borta-kross. Fan va gott det hade suttit !!

I morgon är det dags för skogen, återkommer förhoppningsvis med bilder på nuskjutna älgar i morgon kväll. Jag hoppas med hela mitt hjärta att det är Jockes tur att skjuta denna gången. Bara han inte skjuter en stor skovel eller en björn. Då kommer jag inte kunna hantera situationen. Men en kalv eller på sin höjd en liten pinntjur unnar jag honom gärna... :-)

Men den mest realistiska gissningen är väl att jag skjuter en kviga eller liknande direkt i morgon bitti :-)

 

Någon borta-kross blev det inte men tack underbara blåvitt för att ni vaknade till slut och ordnade så jag slapp 4 dagars vuxen-mobbning pga er...

 

 

Måndag 3 september

Tyvärr har vi inga skjutna älgar att informera om. Däremot utförde hundarna ett strålande arbete direkt på morgonen som ledde till ett jätteläge på en riktigt stor oxe. Men läget var inte helt hundraprocentigt så älgen fick gå. Efter jakten åkte vi hem till "Mormor-Märtas" ved eldade bastu och njut en stund. Efter denna lilla afterhunt relax var det dags att packa ihop sakerna och flytta in hos Anders. Och vid ankomsten stod han med älgfilé och färskpotatis som precis blivit upplockade ur jorden alldeles utanför huset. Sjukt gott minst sagt...!!

Återkommer i morgon kväll, då har nog idolen, ikonen, mm skjutit en älg...:-)

 

 

 

Tisdag 4 september

Avslutade texten igår med... "Återkommer i morgon kväll, då har nog idolen, ikonen, mm skjutit en älg...:-)" Och...ja....så blev det naturligtvis.

Men det var först på eftermiddagen. Vi hade många timmar att göra innan vi var där och det var några riktigt bra timmar för mig som hundförare. Dessvärre ville inte hundarna hålla sig på jaktområdet men de jobbade grymt bra och visade fruktansvärt bra jaktintresse. På första släppet jobbade dom i över tre timmar med en älg. På dagens andra och sista såt efter lunch var det riktigt trötta hundar jag gick med i skogen. Men när dom väl fick doft på hälge var det full fart i skogen igen. Efter ca 30 minuters kontakt med älgarna delade djuren på sig och ko med kalv kom från hundarna rakt på mig på hygget där jag stod och lyssnade efter hundskall. Tråkigt att det antagligen var en oxe hundarna körde iväg ca 3 kilometer åt andra hållet. Men givetvis skoj att vi äntligen fick en älg i backen efter nästan två hela dagar med djur som bara gått ur jaktområdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicke som återigen visade prov på riktigt bra rutinerat hundarbete trots något dålig kondition...

 

 

Men här är det allt Flingan som ser mest allert ut. (bilden togs 30 minuter dom ordnade kalven till mig )

 

7 september

Ja, sammanfattningsvis måste man säga att vi hade en riktigt trevlig jaktresa den här gången.

Även om det bara blev en kalv i backen så var det mycket älg i rörelse, mycket spår och spillning från björn. (Dessutom björn synlig på ett pass på torsdagen när vi rest hem).

Hundarna gjorde som jag nämt tidigare ett riktigt bra arbete vid samtliga släpp.

Och skall man titta på hur vädret var måste även det få "beröm godkänt".

Det var kanske bara Blåvitt som inte levererade det man förväntat sig (igen). Tack och lov lyckades dom sätta 3 bollar sista 12 minutrarna som gjorde att inte skammen blev allt för jävlig. Ligger man under på bortaplan med 0-3 och med 13 minuter kvar och ändå får med sig 1 poäng får man trots allt säga att det blev en godkänd insats..

Såå... Efter 1 Poäng och 90 minuters fotboll, marknad i Liden, fest i wärdshuset, ölprovning hos Hallin/Hjerpe, fina jakter och en massa, massa trevliga stunder i goda vänners lag var det dags att lämna byn.

Ett avsked som gick ganska bra trots allt...

Man kände givetvis att det var en minst sagt "nerslagen" stämning i hela byn.

Leif orkade inte vara hemma och ta farväl när vi skulle åka. Inger fick bädda ner sig med glansiga ögon i sängen och Anna fick åka till svärföräldrarna för att söka lite glädje nu när allt skulle bli grått, trist och helt vanligt igen. "Lova att du kommer snart igen, Lasse" hörde man från många ledsna och uppgivna Liden-bor... och ja... Jag lovar, jag kommer komma tillbaka. och då skall vi ha det sädär roligt och härligt tillsammans igen...

 

Så tack Joakim, Alex, Nicke, Flinga för att ni följde med.

Och tack Anders, alla jägare i Vike och alla i Liden för att ni ordnar det så fantastiskt fint för oss när vi kommer på besök :-)

 

Bästa hälsningar

/Idolen, ikonen, webmastern, förebilden, sexsymbolen, musmagneten mm mm... Dvs jag, Lars Lundin

 

 

 

,,,(och tack, världens bästa Ola för dina fina bild-bidrag.... :-)

 

Här på bild lika vacker som alltid !

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)