Rådjursjakt 26 oktober 2012

 

Efter en fullständigt värdelös jakt vid oktoberpremiären skulle vi nu göra ett nytt försök på några fina drev. Och från regn, rusk och tråkjakt senast fick vi nu vindstilla väder, sol, blå himmel och -2 när vi gick ut på morgonen.

Första såten släppte vi rådjuren helt och försökte fokusera på gris och älg. Men efter 2 timmar visade det sig att vi varken hade gris eller älg på marken. Så vi släppte nu Gibbe och Mille på en mark där vi vet att vi kan få trevlig jakt. Och jösses vad lyckat det blev. Sällan som man får uppleva så fina, buktande drev.

 

"Lill-Freddan" var först ut med skyttet idag och sköt en liten pinnbock på första drevet. Strax därpå sköt Benke (som var på besök hos oss för första gången i år) en fin räv som kom på taxdrev inne i skogen.

Men hundarna var inte nöjda med detta utan snart var det musik i skogen igen. Denna gången kom drevet ut mig, Alex och Albin och pappa sköt för första gången med båda grabbarna med på passet. En riktigt härlig känsla att ha killarna med sig när drevet närmar sig och det dessutom lyckas hela vägen. Sen blev ju inte lyckan sämre av att det var en riktigt fin sex-taggare som blev vårat första byte tillsammans :-)

 

Hyfsat nöjda killar...:-)

 

Efter att förflyttat oss till nya marker ca 1 mil ifrån där vi tillbringat morgonen var det dags för Freddan att släppa Saga. Och det skulle visa sig att flytet skulle hålla i sig. Medans Sagas skall ekade i skogen satt vi alla jägare och bara lyssnade och njöt. Två otåliga killar låg i slänten bakom mig som satt på ryggsäcken och börja kanske lite att ledsna på att sitta still. Då sa Alex, nu pappa, nu kommer det rådjur igen... Och visst hade han rätt.... Saga visste tydligen var vi satt och kom med drevet helt perfekt till oss.

- Får vi hämta den ?? sa grabbarna efter smällen...och gissa om farsan var stolt när dom stack iväg över åkern och drog fram kiddet till passet... - Nu vill vi skära också ! Sa dom dom när dom väl var framme. Men där gick även min gräns...:-)

 

 

Innan dagen skulle ta slut skulle det faktiskt smälla en smäll till.

Det händer inte ofta, jag kommer faktiskt inte ihåg senast som det small från just den jägarens bössa på rådjur senast... Men nu stod Lars Peter Norrman välplacerad och hans 45/70 träffade rätt och ett fint bock-kid gick i backen. Även här var det Saga som gjorde jobbet perfekt....!

 

 

Kanske inte den största jag skjutit, men årets fjärde sextaggare för egen del kommer jag givetvis minnas.

-"Vi skall ha ett horn var" sa Alex när vi kom fram till den... Vi får väl se vad "Roland i Åsa" kan lösa...

Sätta cirkelsågen rätt genom skallben och sköld på samma gång kanske :-)

 

 

Och det var nöjda jägare som kopplade av i "goda vänners lag" efter en jaktdag som var minst sagt lyckad...!!!

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)