Älgjakt 2 januari 2012

 

Ja, egentligen var det väl ingen jakt som vi på förhand ville kalla älgjakt. Men när det är älg i såten och det senare hänger en älg i slaktboden tycker jag det är på sin plats att kalla det för just älgjakt.

Men vi tar det från början.

Nyårsdagen var efter ett lugnt nyårsfirande lung hos både familjen Lundin och Norrman. Så männen beslutade att redan på tisdagskvällen packa med sig bössor och hundar fara till skogs...

Lite surr vid brasan och några värmande whiskey i kroppen så var det dags för sängen.

När klockan ringde 06:00 var det bara att stiga upp för att steka i ordning en "flötfrukost" åt dagens jaktgäster. Freddan hade bjudit "Sibbe" Mannerström, jag hade själv bjudit in "Stor-Freddan" och sen var Joakim på plats med sin Karin och hennes brorsa Petter...

Dagens första såt skulle bli Djupsås. Väldigt lugnt i inledningen och det var lika tyst på radion som från hundarnas stämmor. Men efter nån halvtimma kom beskedet jag allt som oftast väntar på... Freddan släppte observationen han precis gjort tillsammans men Saga... "-Det är älg i såten"... strax innan dess började Saga skälla... och kort därefter fyllde Petter i "jag såg dom med, två älgar, såg ut som kalv".. Kanske går dom ut på Jocke...eller så går dom ut på Lasse...

Sen blev det knäpptyst en stund. Sen var det pang...

Turen, slumpen, ja kalla det vad som helst, men älgarna kom plötsligt ut på mitt pass och då small det givetvis. Efter att ägnat hundratals timmar på filmen Vildsvinsfeber 4 begicks inga som helst misstag. Precis som den fantastiske Franz Albrecht riktade nu Lars Lundin pipan mot nacken på kalven som kom rusandes i full fart på långt, långt avstånd...sen var det knall fall.

Som hämtat ur skolboken...

 

 

 

Och sen var det bara att börja arbeta med att få älgen ur skogen...(som man ser på bilderna, blev inte arbetet direkt lättare av att Flingan gjorde allt hon kunde för att behålla älgen på åkern...:-)

 

 

Men det skulle även jagas lite rådjur efter att älgen väl var upphängd i slaktboden.

Efter ett fint drev av Tindra och Jonte kom chansen till "Stor-Freddan". Get med 2 kid stannade upp och väntade in hundarna framför Freddans torn och med ett fint skott låg ena kidden backen. Dessutom var det Freddans första rådjur.

Stort grattis till det :-) !!

 

 

Efter avslutad jakt var det sen bara att lasta älgen för att åka hem och arbeta.

Kanske inte låter som så mycket arbete, men efter att Joakim hjälpt oss att lasta in älgen i Peters buss, sen var det bara jag och Peter kvar som skulle arbeta med älgen. Som sagt, flå av en kalv, såga isär den och hänga den nånstans brukar inte vara några större problem. Men av bilderna nedan syns kanske att vi inte hade de absolut bästa faciliteterna för att lyckas enkelt... men skam den som ger sig och bra blev det!

 

 

 

Nästa vecka är det kvinnornas jakt.

Skall bli mycket intressant att på avstånd beskåda denna happening som "någon" kom på och som "någon" dessutom tyckte var ett trevligt initiativ att arrangera :-)

 

Men nu avslutar jag i vanlig ordning med de där goa orden...

-Tack alla ni som var med och bidrog till att även denna jakten blev så bra som den blev !

 

Bästa Jägarhälsningar

Jaktledarn, webmastern, idolen, ikonen, sexsymbolen, musmagneten, mm mm

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)