Äntligen dags !

Som ni ser på bildern nedan har vi gjort de förberedelser som behövs för att verkligen återigen kunna avnjuta en underbar bockpremiär !!

- Karin har polerat upp vår "skämmas-mugg"...

- Petter har byggt Västra Götalands högsta torn...

- Farsan har byggt tak på sitt pass för att klara det planerade regnandet...

- Vi har tillsammans byggt klart vårat skrytbygge till Bastu... 

Kort och gott...det är dukat till fest kamrater.

Dessutom har 12-15 sommarpass gett oss information om att vi har gott om gris. Dovhjortar har vart i pass och mer rådjur än på mycket länge har vi sett under våren och sommaren. Observationerna har lett till att vi uppskattningsvis har minst 8-10 olika fina trofébockar som går och väntar på oss. Som exempel fick Joakim, jag, Alex och Albin en uppvisning på "mitt pass" i Lördags där två fina 6-taggare rök ihop i en strid om reviret...Känns minst sagt inspirerande !

 

Torsdag kväll avnjuter vi i sedvanlig ordning av en 3-rätters middag innan vi sen premiärbastar och slänger oss i badtunnan för att snacka ihop oss en sista gång för att få till en riktigt lyckad jakthelg. UNDERBART !!!

 

 

 

 

 

 

 

Ja, och så var det äntligen dags.

Torsdag 15 augusti 2013.

Solen skiner och jag, Jocke och farsan njuter med en kall öl medans P-A på ett minst sagt smidigt sätt hjälper oss att fylla badtunnan...:-)

 

Och när sällskapet väl var på plats var tunnan och våran underbara bastu uppvärmda och klara, och det var bara att lägga sig ner och njuta...och jävlar va gott vi hade det. Äntligen tillsammans allihop dan, före dan...!

 

Och efter denna underbara uppladdning var det sen dags för att slå igen de blå för att sova ett par timmar.

När klockorna ringer 03:15 är det inte många timmar man hunnit njuta av sömnen. Men efter lite kaffe gav sig sedan jägarna iväg en efter en mot sina pass. Detta måste man väl säga är det ända minuset med våra marker. Det är fem olika områden vi jagar på med 2 mils radie så några av oss har ju en liten resa att göra innan man kan sätta sig i skogen. Fast ser man det positivt är det ju fler marker och alltså helt olika revir vilket ger oss möjligheter att skjuta fler fina bockar...

Dessvärre var det en knall-fri morgon. Mycket iaktagelser i skogen, både på get/kid och smaldjur, men även på en del bockar. Men några var för små och några kom inte i bra lägen...sån är ju jakten. Positivt också att vi hade älg på 3 av våra sju morgonpass!!

Efter frukosten och en rad inspirerande historier kring morgonens jakt var det åter dags för några timmars sömn. Freddan var dock först ur sängen på eftermiddagen för att grilla hamburgare åt herrskapet...

Sen var det dags för jakt igen. Och kvällspasset skulle visa sig vara mera lyckat... Först ut med en premiärbock var faktiskt jaktledaren själv  (hör och häpna:)  Som så många gånger förr gjorde varken Tikkan eller skytten några misstag och en liten sexa låg i backen.

Efter detta fick vi återigen uppleva vikten av att jaktledaren visar vägen. När jägarna runt om i skogen fick ta emot en bild på deras idol och förebild tillsammans med en bock släppte än en gång trycket och spänningarna för alla andra. Dom kunde nu vara glada, nöjda och stolta över vad som hänt och på så vis bli lugnare och säkrare jägare. Detta gjorde att både Jansson, Norrman, Joakim och Petter fick fina bockar i pass. Vilket dom också förvaltade på bästa sätt...

Riktigt roligt framför allt att våra underbara herrar Jansson/Norrman kom till skott. Många, många år sedan det ramlade bockar framför deras bössor så glädjen över det var total !! Stort grattis killar !!!

(Nämnas bör väl även Petters bragd. Inte dåligt att som bilden nedan visar...först ta en bild med kameran innan man växlar över till studsarn istället :-)

 

 

Men som sagt...återigen...Jansson var verkligen värd detta och alla av oss unnade honom verkligen det här. Grattis Mikael !!!

 

Efter denna fantastiska kväll blev det åter värme i form av både bastu och badtunna. Fast nu med en välförtjänt jägarskål och ännu fler historier om kvällen!!

Lördag morgon vilket var vårt sista pass tillsammans var det lugnare igen. Vi hade då även kommit överens om att "nu skjuter vi inte på annat än ritkigt fina bockar."

Alla som jagat bock vet att det kan vara oerhört svårt att skjuta bock över huvudtaget. Definitivt om man bara skall ta dom riktigt stora. Därför blev det bara en knall den morgonen. Det var det där lilla extra som behövdes, det där iskalla lugnet, den där oerhörda rutinen och det där nästan obeskrivligt skickliga skyttet som skulle till...

Och det kunde än en gång, jaktledaren, idolen, ikonen, förebilden, sexsymbolen mm, mm leverera... Och än en gång låg en medaljbock i backen... Stort grattis från oss alla till dig, Lars Lundin!

 

Efter denna morgon var jakten slut och sen bara en sjudundrades avsutningsmiddag kvar. God mat, mycket dryck och mängder med historier och asgarv...:-)

 

Helt fantastiskt trevligt kan jag lova !!!!!

 

 

Söndag förmiddag återstod bara packning, städning samt en viltparad innan vi sklides åt för den här gången...

 

Men, för det finns alltid ett men... Några av oss ville mera på söndagen.

Farsan lämnade oss för att jaga på andra marker på kvällen och Petter åkte för andra året i rad direkt från oss i torpet och ner till Partille och sköt sig en fin bock där. Stort grattis Petter. (Få förunnat att knipa två bockar på första helgen:)

Och vi lyfter även på hatten för farsan som klarade sig alldels utmärkt på eget håll och sköt sig en fin sexa !!

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)