Klöviltsjakt 19 oktober 2013

Jag och Bengan blev av Thomas Ekberg inbjudna till en helt sanslöst bra planerad och lyckad jakt på Älg, dovvilt, vildsvin och rådjur...Området som skulle jagas av ligger i Yxnerum ca 5 mil öster om Linköping.

Givetvis blev jag inte överaskad av Thomas kunskap och proffsighet för givetvis har man förstått att om det är något han kan så är det i allra högsta grad jakt, vilt, skytte och allt runt omkring det.

Men helt ärligt, så proffsigt, så planerat, sån ordning och reda som herr Ekberg tillsammans med jaktvärd Anders Kärrman hade har jag aldrig varit i närheten av. (Trodde knappt att det existerade;) 

Jag sms:ade några vänner tidigt på dagen och avslöjade redan då att detta antagligen är den bästa jakten jag upplevt...det var när jag stått upp på passet i över 2 timmar med puls hela tiden. När jag hade haft både älg, dov och gris i samma pass...när jag haft ståndskall på älg 100meter ifrån mig mm, mm

Och sen blev dagen och jakten bara bättre och bättre...Allt flöt till punkt och pricka och som sagt, planeringen, ordningen samt arrangörernas vilja att få till en bra jakt var verkligen helt fantastisk !!

Ett ända litet misslyckande på hela dagen, frånsett det gick allt enligt den bästa tänkbara skolboken.

(Och det misstaget stod en för stunden väldigt skamsen och vissen Göteborgare för, så det kan knappast någon annan klandras för...även att jag för stunden önskade att jag kunde skylla mitt misstag på nån ;)

Men men, gjort är gjort... alla gör sina misstag sägs det. Nu har även jag gjort ett...:-) 

Nu ser jag istället med absolut största glädje fram emot nästa tillfälle det blir liknande jakt tillsammans med Thomas, och tro det eller ej. Jag är tillsammans med Benke välkommen tillbaka redan i december...;)

 

Men i detta läget gick det enligt skolboken även på mitt pass. Ko med kalv på ca 100 meter i sakta trav...

 

 

Och efter denna underbara jaktdag kvarstod det sedan bara en viltparad. En parad som för dagen bestod av ett djur från vardera arten som vi jagade...Älg, gris, dov och rådjur. Jag själv fick dessutom förmånen att på samma jaktdag ha alla dessa fyra vilten på mina pass. Dessutom såg jag vilt på samtliga av mina 4 pass.  

Totalt på dagen sköts det 14 vilt.

 

Så med denna bilden på en hängande Ekberg skulle jag vilja ta tillfället i akt att tacka alla ni som var med och gjorde dagen så bra som den blev. Jag är genuint imponerad av allt. Hundförare, hundar, arrangörer, jakten...ja allt!

 

Stort tack !!

//Lasse & Bengan

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)