Gris / Kvinnojakt 24-25 januari 2014

 

Gris/kvinnojakt ??

Vad är detta...??

Kan inte jaktledaren sätta namn på en jakt för damer eller hur är tanken med tituleringen...??

- Svaret är att det inte är så illa som det ser ut eller kanske låter. Årets (2014) första jakt började på fredagen med grisjakt och följdes sedan på lördagen upp av en jakt för tjejer på våra marker...

 

Men vi börjar med fredagens jakt.

Vildsvinen som i detta fallet bor en bit utanför Kungsbacka hade nu blivit för bra kompisar med människorna runt omkring dom och man började se problemet med grisarnas framfart och etablering. Frågan kom då till oss, "kan ni komma hit och göra ett försök ?" Jag och Benke tog då en promendad på marken och lade upp en strategi för jakten. Sen samlade vi ihop det bästa vi hade med duktiga snabbskjutande skyttar och givetvis de bästa hundar man kan tänka sig för ändamålet.

Allt kändes mycket genomtänkt och välplanerat och när jag kom till gården och parkerade bilen strax efter lunch på fredagen kände jag på mig att detta skulle bli riktigt bra. Både hundarna och jägarna stod och skakade av jaktlust fastän solen lyste på dem denna underbart vackra vinterdag.

Efter genomgången tog jag med pass skyttarna och ställde ut dom på pass.

Bengan visade hundförarna (som för dagen var Lill-Fred med wachteltiken Saga, Norrman med sin Alpenländiche Jonte och tyskterriern Tindra samt Jonas med tyskterrier Grappo) hur dom skulle röra sig i skogen.

Och nu var det bara att hoppas. Som jag sa innan, det kändes bra redan vid samlingen...och när jag som sista man i passkjedjan sa åt hundfolket att köra igång kände jag verkligen känslan av att detta kommer bli bra.. Och det blev det!!

Full fart på hundarna nästan omgående. Till en början var det mest rådjur i rörelse men när jag hörde Lill-Fred på radion säga "Oj jävlar, jag hade en stor gris på 5 meter" började givetvis adrenalinet ge sig till känna. Och sen var det action...

Underbart hundarbete i ca 1½ timma med några knallar under tiden resulterade i 3 grisar och 2 rävar. Lätt som en plätt :-)

Hundförarna Norrman/Lill-Fred fick med sig var sin räv ur såten och Mats stod rätt till för att en gris skulle bita i gräset (eller snön)

Dessutom fick faktiskt jag själv chansen att skjuta två smågaltar som studsade ur skogen...och hör å häpna, jag lyckades...;)

 

En härlig liten viltparad.

Och denna lilla parad blev inte sämre av att Bengan samtidigt serverade varm soppa med tillhörigheter vid gården...

Stort tack till alla inblandade. En riktigt bra, enkel, och trevligt jakt denna fina fredagseftermiddag !!

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

Och så var det sen lördagsmorgon och dags för jaktkamraternas första planerade kvinnojakt.

Flickvänner, sambos, fruar, exfruar och allt vad dom numera är var denna lördagen inbjudan för att på egen hand jaga rådjur...

Roligt är ju att faktiskt 4 av tjejerna har jägarexamen och de som ännu inte skaffat sig detta fick gå med hund istället. Och tro det eller ej, men dom skötte sig faktiskt riktigt bra...En riktigt trevlig jaktdag med fina rådjursdrev, mycket observationer på både älg och rådjur samt 2 rå nedlagda...

Denna trevliga jakt följdes sen upp med en gemensam jaktmiddag hemma hos jaktledaren. Och i vanlig ordning hade vi förmånen att avnjuta en mängd goda viner, grillad älg och rådjursfilé samt en massa, massa trevligt sällskap!

Jag måste säga att i min värld blev denna (något udda) jaktdag/kväll/natt helt kanon. Och jag tror och hoppas att ni andra håller med...

Stort tack alla för er fina insats :-)

//Jaktledarn, webmastern, idolen, ikonen, förebilden, sexsymbolen, musmagneten mm, mm

 

 

Antagligen dagens stoltaste och gladaste jägare... - Paulina med sitt första vilt :-)  Grattis tjejen !!

 

En bild som bland annat ger en bra förklaring på varför vi säger Stor-Fred och Lill-Fred....:-)

 

...och så lyckades man med en sån där knivskarp välordnad bild igen...(undra om fotografen börjat bli packad redan här ?? :-)

 

Men Mille brydde sig varken om jägare eller fotografer. Efter ett väl utfört arbete var det dags att vila ;)