Älgjakt, Åsaka 19 Okt 2008

Eftersom jag tidigare i veckan först var i Norrland och sedan jagade med ett jaktlag i Alingsås hade jag inte vart med någonting på våra "egna" marker förrän denna Söndagen. Till min lycka hade det heller inte skjutits någon älg så chansen fanns kvar för mig. Ingvar valde som så många gånger förr att gå med Nicke och jag satte mig bakom en av stolparne bakom Anders jaktstuga. Vi satt fint så vi såg varandra Anders och jag och gissa om det blev action, Nicke och Ingvar gjorde verkligen sitt jobb !!

Först kom det tre älgar ut mot oss, efter att ha överlagt med Anders på radion konstaterade vi bestämt att kon kom först, kalven efter och det sista djuret var kvigan. Beslutet var svårt att ta, max 5 sekunder hade vi på oss, men vi tänkte samma Anders och jag. Lite kortare mule, lite brunare i pälsen och dessutom kom hon efter kon och kalven. Jag lät i alla fall skottet gå, träffade högt i kroppen ( underkant på ryggen ) så älgen gick knall/fall i backen. Givetvis var det en lättnad i kroppen när jag kom fram och "verkligen" kunde konstatera att det var kvigan som låg där. Eftersom kon antagligen var ung kan jag garantera att det även för oss två, ganska rutinerade älgjägare var riktigt svårt att se någon skillnad på dessa två djur.

 

Och så fort älgen gått i backen ropade Anders på mig på radion. Nu var det ju ingen tjur som skulle skjutas, men precis efter att jag sköt kom två fina tjurar på andra sidan av mig och drog förbi. En mindre pinntjur och en skovel. Inte ofta man har 5 älgar i passet på samma gång. Men detta var inte allt. Det sköts ingen mer älg denna dag, men efter att vi hängt kvigan jagade vi av Ingvars mark och då hade jag 6 älgar vid mitt torn där. Bla en liten 4-taggare som jag lockade in från dryga 200m till ca 20 men också ko med dubbelkalv och en ensam kviga. Ska bli riktigt intressant att jaga älg 2009.

( Det finns en film på inlockningen av 4-taggaren under fliken "filmklipp" )

 

Här är det jag och Arne som börjar arbetet innan älgen skall transporteras in i Anders fina maskinhall för mera arbete.

 

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)