Rådjursjakt 30-31 Januari 2009

Fredagsmorgonen började vi med att släppa tyskterriern Tindra på en av våra mindre och för oss ganska ojagade marker. Vi har provat där några gånger tidigare utan större framgång men nu skulle det bli annat. Bengt var väl den av oss som fick mest "action", minns jag rätt så tror jag att han hade räv, rådjur samt 6st dovhjortar i passet. Sammanlagt tror jag att vi hade förutom hjortarna, tre rådjur, och fyra rävar i passen. Dessvärre resulterade inte detta i mer än fina observationer och mycket spänning. När vi konstaterat att det var tomt i såten förflyttade vi oss till Fåglum där Marko släppte Mimmi. Dessvärre blev jakten rejält störd av jaktgrannens stövare som var inne på vårat område och höll på med hare. Så Mimmi fick ingen arbetsro och vi förflyttade oss igen.

Sista jakten för dagen kombinerade vi en av våra marker med Ingvars vilket resluterade i stora marker med alla fyra hundarna lösa. Mille fick upptag nästan direkt och jobbade riktigt fint en stund med ett bock-kid innan Benke själv kund skjuta på drevet när det kom tillbaka till honom. Gibbe hade också bra fart, dessvärre delade djuren på sig och drevet gick ur marken och försvann. I sista ljuset på dagen gick Peter med Tindra och sökte spår, oklart dock om hon drev djuret eller om det var ett stänkdjur men jag fick hursomhelst djuret i passet och avslutade jaktdagen med en knall.

Efter detta serverades det som vanligt mat och dryck i världsklass. Peter hade ordnat en riktigt härlig "starter" baserad på skaldjur och jag och Marko hade investerat i ett mycket gott och passande vitt vin till detta.

Joakim och Petter var köttkungar för dagen. Två hela stekar och en rygg från ett rådjur som dom skjutit bara några dagar innan middagen gjorde sig riktigt bra på grillen faktiskt. ( måste kanske ge dom lite kred för en riktigt bra marinad med)

Mårten hade tagit ansvaret för en potatisgratängen som skulle serveras till detta. Och som att det inte skulle vara nog... våran goa Mårten ställde sig dessutom, 31 år gammal och bakade bröd för första gången i sitt liv. Allt för att middagen bli så perfekt som vi hoppats på. Benke var vinansvarig till varmrätten och visst hade han valt ut ett riktigt bra vin till oss.

Middagen avslutade vi med en äppelkaka i världsklass, Stor eloge till Slavica, -förlåt...Stojan för denna, orginell och mycket god!

Lördagens jakt blev en kortjakt på ett par timmar bara. Vi gjorde i stort sett som dagen innan, vi släppte dom hundar vi hade samtidigt, förutom Tindra som fick vila lite till en början. Mille gick dessvärre ur såten ganska tidigt med sitt drev och Gibbe höll på med en räv som vi inte kom åt. Mimmi gick först tyst länge och letade spår, men rätt som det var fick hon ett ensamt djur i näsan och ett riktigt bra drev var igång. Jag uppskattar att hon körde i ca 30 min med djuret. Det passerade både Petter och Marko som var mycket nära att skjuta men det riktiga läget dök aldrig upp för dom. Däremot slog faktiskt den stora slumpen in för en gång skull och drevet kom i mitt pass, och av en händelse fick jag det riktiga läget...

Detta innebar det sista skjutna rådjuret för säsongen, på rådjursjaktens sista dag, och det innebar dessutom mitt 21:a klövvilt denna höst/vinter. Kanske har jag haft lite, lite flyt ett tag, allt kanske inte sitter i ett stort kunnande och massa skicklighet...

Hursomhelst...- Tack all ni som var med och skapade en riktigt härlig jakthelg med trevligt sällskap, god mat och fina jakter.

/Jaktledaren

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)