Älgjakt i Västernorrland Oktober 2008

Efter ett par veckors vilande från Septemberpremiären var det dags för en ny tur till Norrland. Fast denna gången jagade vi bara i tre dagar eftersom vi ville hinna med Älgjakt på våra "egna" marker med. Men den tiden räckte för att jag skulle få chansen att skjuta min tredje älg för hösten. På väg till passet smög vi oss på ko med kalv och jag fick på en perfekt smäll på kalven. Kanske inte helt ansvarsfullt att sikta bakom örat, men är bössan inskjuten till 100% och man får ligga ner med mjukt stöd uppbyggt med jackan mot en sten, så ska min bössa ta där jag siktar...- och det gjorde den.

 

Nu var det inte Frejs förtjänst att kalven blev skjuten. Men ca 5 kilometer från oss hade han precis efter släppet tagit detta spåret och bara 2 minuter efter skottet var han framme hos älgen. Efter att ha tagit sig en liten mumsbit och ställt upp på fotografering försvann han dock iväg efter kon. Och snart ekade ståndskallet i skogen, men kossan skulle få vara ifred, i förhoppning om att hon har nya kalvar åt oss nästa år.

 

En härlig bild över jaktmarkerna i solnedgången.

Innan vi åkte hem sköts det en kalv till i vårat lag, men snart är det September igen. Ett år går så fort, som tur är...;-)

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)