RåbocksJakt på Elvesta Gård, Uppsala.

1 Maj 2009

Vid femtiden på eftermiddagen skulle Bengt komma förbi hemma hos mig och hämta upp oss inför resan till årets vårbockjakt. Men ända fram till kockan fem blev för lång tid för Joakim att sitta hemma själv och vänta så strax efter lunch dök han upp hemma hos mig för att njuta av strålande vårväder och en liten avreseöl. Och eftersom inte jakten skulle börja förrän Lördag morgon (2maj) så unnade vi oss faktiskt "ett par" avreseöl. Benke var ju dessutom sedvanligt lite sen i tidsplaneringen.

Väl på plats i Uppsala avnjöt vi tillsammans av en ankomstöl och en härlig smörgåstårta skapt utav havets läckerheter. Då passade vi även på att komma överens om vad vi skulle skjuta på och inte. "- Jag skjuter fan inte på några pinnbockar, och definitivt INTE på någon med bast på" drog jag tydligt ur mig mig till mina kamrater. Efter det samtalet blev det några timmars sömn innan vi skulle ut på pass. När jag efter en lång ansmygning till mitt pass väl var framme såg jag på andra sidan åkern att det rörde sig i en buske. Och där stod han och fejade, pinnbocken med bast alltså... Hur skulle man göra nu då...? Ny bössa för dagen, premiärmorgon, kanonstöd och ingen vind som kunde störa skottet. Då slog mig den enklaste av tankar, ingen är väl sämre än att man kan ändra sig tänkte jag...-Och, "PANG". ( Tror ni att jag blivit lite tråkad av mina kamrater för detta...;-)

 

Efter detta morgonpass tog vi en liten lur innan vi avnjöt en våran sedvanliga flötfrukost. Eftersom Benke stekte sönder baconen förra året var det nu min tur att ta över stekspaden.

 

När vi tryckt i oss den rejäla brunchen hjälpte vädergudarna oss med att kunna skapa den för mig goaste relaxdag i samband med jakt någonsin. Solen stekte på oss timma efter timma, ja precis hela dagen låg vi bara där i gräset och solade, tjöta och somna av i småstunder. Världsklass !

 

Efter denna fantastiska dag var det åter dags att gå på pass. Flera mindre bockar var synliga och på Joakims pass kom även den stora bocken och visade upp sig. Men Joakims oflyt med bockjakter visade sig tyvärr denna gången med,och bocken gick och smög i dåliga vinklar utan att Joakim fick chansen att skjuta.

 

Lördagskvällen blev inte speciellt sen. Grillad entrécote stod på menyn och sedan var det läggdags.

 

Söndagsmorgonen gick vi ut riktigt tidigt, precis när ljuset släppte.

Jag hade på Lördagskvällen kollat ett ställe som jag trodde ganska bra på. Jag hade dessutom på Lördagsmorgonen kikat på en fin "sexa" på väldigt nära håll. Jag nöjde mig då med att bara fotografera och filma den. ( kanske för ödmjuk för att skjuta igen efter att skjutit den där bastbocken bara en stund innan ) Men nu hade turen gjort att bocken skulle komma ut till mig bara ett par hundra meter från där jag observerade den på lördagsmorgonen. Givetvis kunde jag inte längre hålla mig...

Och visst ville jag ha med mig en fin trofé hem också...

 

Ja, resultatmässigt hade jag ju verkligen unnat Jocke en fin trofé. Han är proffsig i det han gör men det är något med oflytet och bockjakten som inte vill släppa för honom.

Men i Augusti, lovar jag både Joakim och er som läser här, Att jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa honom att skjuta en fin premiärbock. Någon gång skall väl oflytet ge sig.

 

Och till sist... Tack Benke, för att vi får vara med dig på dessa vårjakter, vi uppskattar det verkligen. Vädret denna gången gjorde ju dessutom att det kändes som om vi var långt, långt söder ut och jagade. Världsklass helt enkelt !

Och stort grattis till comebacken i Allsvenskan.

( Jag ringer Allbäck ikväll och kollar när jag ska komma ut till Öisgården och hjälpa till jag med...;-)

 

 

 

_________________________________________________________________________ 

 

 

Maj 2008 

Lasse och Joakim blev medbjudna på vårjakt på Bock av våran fantastiska vän Benke.

Eftersom Bengts son Marcus Fyller år den 1:a maj och det skulle hållas kalas på kvällen, blev det en sen avresa till jaktäventyret. Men strax efter midnatt var vi på plats och fick några timmars sömn i ögonen innan det var dags att gå ut på premiärpasset. Vi jagade sen Lördag morgon och kväll och Söndag morgon och kväll.

Vi fick 2 fina bockar i backen och hade en mycket trevlig och avslappnad helg. Tre goda vänner i ett hus mitt ut i ingenstans, god mat och kanonväder. Svårt att gnälla då...

  

Bengt har precis stekt en riktig "flötfrukost" åt oss...

 

Och visst hade jag flytet med mig denna jakten med.

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)