Ungern 2007

I Januari 2007 åkte Jag, Jocke, Marko, Kristian och Daniel till Ungern för tre dagars kombinerad jakt. Vi bodde på ett fantastiskt fint pensionat långt ut på landsbyggden och vi, tillsammans med ett sällskap på norrmän och skåningar hade hela pensionatet helt för oss själva. Värdfolket styrde allt helt efter våra önskemål. Frukosten var uppdukad och klar innan vi skulle ut i skogen och middagen stod på bordet när vi kom tillbaka. Puben stängdes när sista jägare gick och la sig för kvällen....- Världsklass !

Dag 1 och dag 2 var jaktformen drevkjedja / klappjakt samt lösa stötande hundar. Ca 50 personer gick i drevet och dom hade hjälp av ca 15 hundar. Det som fick jagas under denna jakten var gris och kronhjort ( dock ej trofédjur ) samt allt småvilt. För att få ut oss jägare på passen användes 4wd jeepar. Första jaktdagen var resultatet dock under allt vad vi kunnat tänka oss. Allt detta folk i skogen och inte en enda knall. Men dag två hade vi 7 grisar i backen, något klövvlit samt ett par rävar.

Eftersom jaktresultatet var betydligt sämre än vad arrangörerna tänkt sig så fick vi ett riktigt fint erbjudande dag tre. Skåningarna och vår norska kamrater var tvungna att åka hem eftersom dom bokat flyg en dag tidigare än oss, men vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle ha en "slappa dag" så vi skulle åka hem en dag senare. Men nu blev det jaktäventyr istället.

Joakim och Kristian fick åka med en av guiderna över till Österike och jaga Gems i bergen. Och Jag, Marko och Daniel som var kvar fick guidad jakt på jaktområdet efter en kapital hjorttrofé. Givetvis var detta jakter som är helt oförglömliga även om vi inte kom till några skott. Men duktiga guider och fantastisk natur glömmer man inte i första taget ändå... 

 

Tre förväntansfulla jägare poserar på Landvetter flygplats innan avresan.

 

Väl framme på flygplatsen i Wien var det dags att packa in vapen och väskor i våran buss som skulle ta oss de sista 3 timmarna in till jaktområdet i Ungern.

Det andra viktiga hade mr Berger redan burit in...

Men innan han serverar alkohol visar han alla kartan över Ungern, liksom bollar över ansvaret på oss att vi ska hitta fram.

 

Men fram kom vi, och här står några förväntansfulla jägare och väntar på att Valter skall komma på plats och gå igenom lite etik och moral innan jakten kan börja.

Men alla stod inte och stampade otåligt med fötterna och väntade på att jakten skulle börja...Någon skall alltid komma sent och denna gången var det faktiskt jag och Jocke som var sega ur den varma sängen....

 

Ja, jag visste att jag skulle få låna en bössa och var kanske lite orolig över vad det skulle bli, men ja kan lova att jag fick ont i magen när denna klenoden sattes i mina händer. En påse svartkrut och en burk med kulor tilldelades jag också... Men det hela va en kupp mot mig och jag blev belönad med en makalöst fin bössa i kal 300 magnum istället.

 

  

Som man kan utläsa av bilderna på vägarna var det kanske inte konstigt att det bara användes traktorer och 4wd bilar.

 

 

Och efter två dagars jakt var det dags för en viltparad innan vi skulle festa till det och "avtacka" våra Norska & Skånska kamrater.

Här är det Kristian och hans Norsk-Svenske kollega som posar med deras villebråd.

Jägarna tackar drevfolket för ett väl genomfört arbete.

 

Och efter viltparad var det dags för after huntpilsner i världsklassig miljö !

 

 

Och efter denna trevliga jakthelg kan fem nöjda jägare koppla av och avnjuta en öl på flygplatsen och konstatera att dom haft det riktigt bra några dagar...

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)