Rådjurspremiär 2008

Varje premiär har definitivt sin charm. Denna var inget undantag då vi dessutom bestämde oss för att dra på med en rejäl 3-rätters middag efter första jaktdagen. Alla fick sin pusselbit att lösa för att middagen skulle bli så rättvis som möjligt. Mårten skalade äpplen och vispa vaniljsås, Jocke marinerade filéer, Norrman blev förrättsansvarig, några var vin-ansvariga mm, mm.

Mycket jobb för lite kan tyckas, men fan va gott det blev när det väl var dags att äta. Sen när vi kom till själva huvudämnet, jakten vill säga, så fungerade det också riktigt bra. Härligt höstväder och fina drev under båda dagarna.

Gubbarna unnar sig en afterhunt pilsner vid brasan efter första jaktdagen innan middagen påbörjas.

 

KockPeter har dukat upp förrätten och vi har satt oss till bords...

Och efter en fantastisk " toast skagen a`la Norrman" nersköljt med ett snuskigt dyrt franskt vitt vin var det dags för våran alldeles egna kock-Jocke att grilla på huvudrätten...fan va vi åt den där kvällen egentligen...

 

Och efter att ätit och druckigt kungligt ett par timmar avnjöt några av oss lite kvalitetsporr innan det var dags att slå igen dom klarblå...Men som bilden tydligt visar så läste inte alla smutsiga porrblaskor. Nej jag valde istället ett seriöst herrmagasin och läste lite om veteranbilar, bergsklättring och andra intressanta reportage som finns i denna utvalda litteratursamling.

 

Och efter några timmars sömn var det äntligen dags för jakt igen. På första jaktdagen sköt jag en räv från mitt torn, det var allt som blev. Rådjursdreven gick förbi oss på långa avstånd och ur såterna.

Men maten, tidningsläsning och sömn gjorde nog susen för nu var det fart på dreven direkt och Gibbe kom verkligen igång på det viset vi är vana vid. Jocke gick igenom västra ändan på såten innan han kom nästan ända fram till mitt och Mårtens pass. ( Mårten satt i sedvanlig ordning med mig ) Där tog Gibbe upp ett par slag bara 50m framför oss, körde ett smaldjur i nästan en timma. Jag såg det, ja jag tror att nästan alla passkyttar hade kontakt med det tills det till slut kom tillbaka på vårat pass igen, och ett makalöst fint drev fick det bästa slutet man kan tänka sig. ( om man inte är ett rådjur...)

Stolt, fin och duktig... - riktigt bra jobb av Gibbe idag !

Efter att Gibbe fick visa formen var det dags för dagens andra såt och Peter skulle släppa Tindra. En ganska kort såt som slutar med att drevet ska skena ut över en åker där vi passar på andra sidan. Och precis som planerat så kom upptaget, drevet var igång och slutligen kom en liten pinnbock och ett smaldjur rakt på mig och Mårten. Smaldjuret fick vara men den lille bocken åkte i backen och även det drevet slutade så som vi jägare hoppas på...varje gång...;-)

Vill även passa på att berömma Tindra extra mycket här. Inte nog med att hon gjorde ett riktigt bra förarbete. Bocken gick undan i skottet, så vi väntade lugnt en timma innan Peter kopplade på spårlinan och sen visade Tindra och husse oss hur viktigt det är, och hur bra det går med mycket träning. Ett sök på 5-6 minuter och sen kunde husse gå fram och sticka bocken i sårlegan. Precis som ur skolboken om hur ett eftersök ska gå till.

 

Ja, som jag skrev så är allt som oftast min fantastiska kamrat Mårten med oss på jakterna och näst intill alltid så sitter han tillsammans med mig. Många gånger har vi alla funderat på om våran härlige Mårten verkligen ska bli jägare och sitta på pass själv, men att döma av bilderna på honom efter denna jakten så är det kanske inte ett "brinnande" intresse att just sitta tyst och stilla och bara vänta och vänta... Denna gången räckte det inte med sjungande drev och en passkamrat i högform som gjorde att det nästan small på nästan varje pass. Han hade verkligen svårt att hålla sig fullt koncentrerad fastän han försökte...

Men vad vi gillar honom ändå, bättre äppelkaka har vi aldrig ätit. Tack kompisen...!

 

Sammantaget en riktigt trevlig jakthelg, men vad annars skulle man kunna förvänta sig med dessa goa männsikor.... 

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)

 

 

 
Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)