Valdemarsvik 2008    

Bengt bjöd med mig, Joakim och Ulf över en långhelg för att under 3 dagar jaga i huvudsak rådjur. Men även älg och vildsvin fick skjutas. Dessvärre var varken älgen eller grisarna synliga, men vi fick uppleva riktigt bra rådjursjakt, det kan jag lova,

 

Micke går igenom jakthelgens första såt.

Efter samlingen  var Bengt först ut med att släppa hund, Mille gjorde som vanligt inga misstag utan drev utmärkt i ca 35 min innan slutligen Bengt själv fick skjuta en bock för honom. Under drevet var flera djur i rörelse och jag själv sköt en dublé på två rådjur. 

En jaktbild efter första släppet.

 

I Andra såten släppte Joakim Gibbe och Ulf släppte Rizzo. Gibbe gjorde ett mkt fint jobb med ett ensamt smaldjur som han körde i ca 20 min innan Lennart (ny vän för dagen) fick djuret i sitt pass och han gjorde inte heller något misstag. Rizzo fick dessvärre ingen kontakt med djur i denna såten men den som väntar på något gott...

I tredje såten jobbade Mille fint med ett ensamt djur som dessvärre aldrig kom i pass och samtidigt med det gick Ulf med sin andra hund Razzla och sökte svin, men tyvärr var dom inte inne i såten.

Efter denna såt blev vi bjudna på en fantastisk härlig Lunch av värdparet Micke och Pernilla, Soppa, nybakat bröd och äpplekaka med vaniljsås till kaffet....-Världsklass!

Inte ofta man får en så´n lunch uppdukad mitt i jakten.

 

Och så i fjärde och sista såten för dagen släppte Ulf Rizzo på nytt och denna gången skulle det lyckas även för henne. Även hon jobbade mkt bra, ca 30 min med två rådjur som passerade mig och jag sköt vårat femte djur för dagen.

Som sagt, en makalöst härlig dag som verkligen ger mersmak för morgondagen.

 

 

Lördag 2008-11-15

Fastän morgon är tidig va man bra sugen på att ge sig ut i skogen igen. Men tyvärr hade både vi och hundarna problem att få djuren i passen idag. Vi startade dagen med att försöka komma till skott på vildsvin, men dessvärre hade dom gått ur såten innan vi kom dit.

                            

                                

                                Micke försöker förklara vart grisarna gömt sig, samtidigt som han ger oss nya instruktioner..

Och nu skulle det försökas med rådjuren igen. Bra hundarbete från samtliga hundar, men det var dessvärre svårt att få djuren att gå i passen. Tre rävar blev dagens facit. Men efter en regnig dag i skogen kan jag lova att Micke och Pernilla hade koll på vad vi önskade oss. Pernilla hade dukat fram finmiddagen när vi kom från skogen, så det var bara att sätta sig ner och njuta.

 

Men fastän maten var kanon och sällskapet trevligt hade Benke jäkligt svårt att hålla ögonen öppna...;-) ( bilden kan vara ett montage)

 

 

Söndag 2008-11-15

Jodå, visst fick två riktigt fina drev ett bra avslut på sista dagen. Gibbe och Mille släpptes samtidigt och fick nästan omgående tag i djur som dom började driva på var sitt håll. Gibbe släppte efter ca 1 timmas drev medan Mille gjorde jobbet klockrent och kom med en bock till Joakim som fick ett bra läge att prova hagelpipan i drillingen. Och visst fungerade den... 

 

En liten såt efter detta skulle också jagas av, vi körde samma hundar och precis som i såten innan tog dom djur snabbt och efter bara ett par minuters drev kom Gibbe med ett smaldjur i mitt pass, men hållet var för långt och djuret för snabbt så därför avbröts det drevet där innan det gick ur såten. Nästan samtidigt som jag kopplade Gibbe small det i skogen. Det var Bengt själv som sköt för Mille på ett drev som varat i ca kvarten.

 

Så hur ska vi sammanfatta allt...? Både jakt och boende var över all förväntan, vi har bott och ätit som kungar och sju rådjur och tre rävar måste man väl säga är ett fullt godkänt resultat på jakten.

Så stort tack till Micke, Pernilla och alla andra som gett oss möjligheten att få uppleva denna helgen,

Vi är mycket tacksamma !

 

 Bästa jägarhälsningar,

Från Lasse, Jocke, Bengt och Ulf !

 

Och snacka om en ordentlig jaktstuga. Alla tänkbara faciliteter och dessutom jaktområdet precis utanför dörren. 

 

 

 


Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)